KNJIGOVODSTVO SKRIPTA PDF

Title, Knjigovodstvo za strokovne šole trgovske smeri: skripta. Author, Albin Ralca . Published, Length, pages. Export Citation, BiBTeX EndNote. Cover of “Kurs i obuka knjigovodstvo skripta Bozidarac”. Kurs i obuka knjigovodstvo skripta Bozidarac. by bozidrac · Cover of “FIN GENIUS Knowledge. Obrasci i predaja finansijskih izveštaja za dvojno knjigovodstvo Poreski Polaznici dobijaju: radni materijal, skripte, radne zadatke sa primerima, pristup.

Author: Moogucage Mooguzuru
Country: Croatia
Language: English (Spanish)
Genre: Politics
Published (Last): 1 May 2005
Pages: 280
PDF File Size: 11.37 Mb
ePub File Size: 2.1 Mb
ISBN: 222-4-16828-603-6
Downloads: 50903
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zull

Kvalitetna organizacijska struktura mora osigurati: Tri bitna elementa sukoba: Pravci kretanja materijalnih mogu biti vertikalni i horizontalni.

Formalna organizacijska struktura javlja se kao rezultat procesa organizacijske izgradnje. U procesu grupiranja zadataka imamo: SITE To ensure the functioning knjigovodshvo the site, we use cookies.

Organizacija – Skripta – Efpu.hr

U vezi s upravljanjem stresom manageri moraju: Formalizirane organizacije u manjoj su mjeri fleksibilne i sporo odgovaraju na izazove okoline, za razliku od neformalnih organizacija koje su fleksibilne i dobro reagiraju na izazove okoline. Remember me Forgot password?

  ENFERMEDAD POLIQUISTICA RENAL AUTOSOMICA DOMINANTE PDF

Razvojna funkcija u cilju realizacije svojih zadataka obavlja ove skupine poslova: Organizacija – Seminar Organizacijske strukture, primjer – Podravka. Proces je postupak transformacije inputa u outpute. Ameba organizacija — predstavlja organizaciju koja se temelji na autonomiji, fleksibilnosti i suupravljanju od strane zaposlenih u organizaciji.

Organizacija – Skripta – – PDF Free Download

Neformalne skupine se, s obzirom na motive formiranja, dijele na dva osnovna tipa: Projektna organizacija poseban je oblik timske organizacije. Primjenjuje se 5 strategija.

Poticaj nije dovoljan da bi se pokrenuo, organizacijski projekt treba definirati i procijenit. Mehanizmi koordinacije se koriste u svrhu povezivanja organizacijskih jedinica u jedinstvenu cjelinu uspostavom kojih se oblikuje organizacijska struktura.

Broj zaposlenih ovisi o: On ima zadatak nadgledati proizvodnju po kvaliteti, vrsti, dimenzijama, boji i sl.

VIAF ID: 189967702 (Personal)

Organizacija – Skripta – Efpu. Hipertekst organizacija — to je organizacija povezanih polja, koja se temelji na poslovnim sustavima, projektnim timovima i znanju.

Kriteriji selekcije i rangiranje organizacijskih projekata: Glavni problemi organizacijske opreme su: Izbor transportnih sredstava ovisi o mnogim faktorima: Prednosti funkcionalne organizacijske strukture: Proizvodno — poslovni proces osnova je za grupiranje odnosno povezivanje radnih mjesta. Rezultat knjgiovodstvo zadataka su: S obzirom na pogonske karakteristike razlikujemo: Poslovna Organizacija Odgovori Na Pitanja.

  LEY DE DESLINDE JURISDICCIONAL DE BOLIVIA PDF

knjigovodstvo skripta pdf free – PDF Files

Formalna organizacijska struktura se prikazuje grafikonima kompanije s pozicije opisa poslova i ciljeva. Proizvodnje, nabave ili prodaje.

Determinira ljudske inpute i ukupne kadrovske potrebe i strukturu kadrova, 2. Nadzor materijala odnosi se na uglavnom na kvalitativnu stranu jer kvantitativni nadzor obavlja nabava. Novi trendovi u oblikovanju organizacije podrazumijeva uspostavu: Postoje tri tipa ovlasti: Determinira globalne karakteristike organizacijske strukture, postupaka i procesa 3.

HOME model u razvijanju kohezivne organizacijske kulture polazi od: